Methoden

Zo ga ik te werk

De trajecten die je bij mij kunt volgen worden altijd samengesteld aan de hand van jouw behoeften. In mijn werkwijze maak ik gebruik van verschillende methodieken, waaronder neurolinguïstisch programmeren (NLP) en identiteitsgerichte psychotraumatherapie (IoPT). De combinatie van ervaring en passie vormen de dagelijkse praktijk bij Bleestalent.

NLP

In de jaren zeventig bestudeerden een aantal onderzoekers het gedrag van succesvolle mensen. Waardoor zijn deze mensen eigenlijk zo succesvol? Naar welke eigenschappen en gedragspatronen is dit te herleiden? Een belangrijke bevinding was dat er veel kracht schuilt in je gedachten en dat communicatie een zeer belangrijk ingrediënt is van succes. Op basis van de onderzoeksresultaten werd de methodiek neurolinguïstisch programmeren gecreëerd, kortweg NLP.

Bij NLP keer je je blik naar binnen en kijk je naar je bestaande overtuigingen, je zelfbeeld en je denkwijzen. Wanneer je overtuigingen en gedachten identificeert die jou belemmeren, kun je deze als het ware omprogrammeren. Deze methodiek helpt je om jezelf niet meer in de weg te staan en vanuit een positieve basis verder te gaan. Je leert door NLP niet alleen veel over jezelf, maar ook over anderen om je heen, wat je vervolgens helpt om effectiever met hen te communiceren.

IoPT

IOPT staat voor Identiteitsgeorienteerde Pschychotraumatheorie en – therapie. Het is een therapievorm die zich richt op het herstellen van traumatische ervaringen ne het versterken van de identiteit van de persoon. IOPT is ontwikkeld door de Duitse psycholoog Franz Ruppert en is gebaseerd op zijn jarenlange onderzoek naar de effecten van trauma op de ontwikkeling van de identiteit.

IOPT gaat er vanuit dat traumatische ervaringen leiden tot verstoringen in de ontwikkeling van de
identiteit. Deze verstoringen kunnen zich uiten in problemen op verschillende gebieden. Zoals bijvoorbeeld in relaties, werk, gezondheid en welzijn. IOPT richt zich op het herstellen van deze verstoringen door middel van het verkennen van de
innerlijke wereld van de persoon en het versterken van de eigen identiteit.

Bij IOPT wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken, waaronder opstellingen, welfreflectie en innerlijk (kind)werk. Resonantie opstellingen zijn een belangrijk onderdeel van IOPT. Hierbij wordt de persoon gevraagd om een groep mensen of objecten neer te zetten die symbool staan voor de verschillende aspecten van zijn of haar leven. Dit kan bijvoorbeeld gaan over familieleden, gebeurtenissen of emoties. Door deze opstellingen kan de persoon inzicht krijgen in de verstoringen in zijn of haar identiteit en kunnen deze worden hersteld.

IOPT is een intensieve therapievorm die gericht is op het herstellen en verwerken van traumatische ervaringen en het versterken van de persoon. Het kan helpen bij PTSS, angst, depressie, verslavingen en relatieproblemen. Identiteit herstellen en weer grip krijgen op het leven. Het is belangrijk om een IOPT-therapeut te vinden die ervaring heeft en past bij persoonlijkheid en behoefte.

Met de juiste hulp en ondersteuning kun je trauma overwinnen en weer een gezond gelukkig leven leiden.

Kennismaken

De stap om een traject aan te gaan waarin je met jezelf aan de slag gaat, is altijd lastig. Een goede klik is voor ons allebei heel belangrijk om succes te boeken. Wil je een keer koffie komen drinken en kennismaken? Laat gerust een berichtje achter en geef daarbij aan of je liever mailt of belt. Ik neem dan binnen een dag contact met je op. Tot die tijd kun je mij alvast een beetje leren kennen via de pagina over mij.

Neem contact met me op